jongeren (12-17jr)

BEELDENDE VORMING
vakken: kleurstudie, vormstudie, waarnemingstekenen
in Tielt, Aarsele, Wingene en Ingelmunster
Met de eigen leefwereld als vertrekpunt gaan we op ontdekkingstocht naar de brede wereld. Dat doen we met gesprekken en practische opdrachten waarbij niet zozeer het resultaat, maar vooral de verworven inzichten en de evolutie belangrijk zijn. Daarbij doen we beroep op diverse technieken en de kennismaking met actuele kunststromingen en achtergronden uit het verleden.

ARCHITECTURALE VORMING
vakken: waarnemingstekenen, architecturale vorming
in Tielt
Hier mag je proeven van bijzondere aspecten uit de kunstwereld: het ruimtelijke, het structurele, het architecturale, het vormgeven, het ontwerpen … Heb je wat ruimtelijk inzicht en zin voor goede smaak? Wil je vorm en kleur geven aan onze omgeving? Hoe ontwerp je pleinen? Hoe bedenk je structuren? Hoe speel je met licht, meubilair, wegen? We laten je de dingen opnieuw uitvinden met tekeningen, presentaties, met maquettes, met 3D, met animatie … Als je bezorgd bent over hoe onze bouwomgeving, onze toekomst en onze samenleving beter kunnen worden gemaakt .. dan is dit je wereld.

STRIPTEKENEN/BEELDVERHAAL
vakken: vormstudie, waarnemingstekenen, beeldverhaal.
in Tielt.
De negende kunst is de kunst van het stripverhaal. België was gedurende de twintigste eeuw een van de belangrijkste landen in Europa op het gebied van het stripverhaal en een van de eerste landen waar je academies vindt om werkelijk te leren striptekenen. De kunstacademie van Tielt is een van die academies die in West-vlaanderen een voortrekkersrol willen spelen in het ontwikkelen van een opleiding met als onderwerp: de fantasievolle en verbeeldingsrijke wereld van het stripverhaal. We spelen op 2 manieren op de bal. Je hebt “beeld” en je hebt “verhaal” Het een kan niet zonder het ander. We gaan als tovenaars het verhaal ontrafelen, hoe zitten de spanningselementen in elkaar, Waar gaat de rode draad naartoe? Tegelijkertijd ontdekken we hoe figuren anatomisch in elkaar zitten. Hoe je decors op een sfeervolle manier neerpent. Kortom hoe je je potlood moet beheersen om jouw verbeelding op papier te zetten.

StripTekenenInDeAcademieVanTielt!! from Academies Tielt on Vimeo.

midd.gr.wz