Vlaanderen telt in totaal 168 academies, waarvan 65 beeldende kunst en 90 muziek, woord en dans. Er zijn ook 13 kunstacademies die alle studierichtingen aanbieden. In totaal voorziet Vlaanderen 236.866.000 euro voor de sector, goed voor zo’n 2,15 % van het totale onderwijsbudget.

 In Tielt telt de Stedelijke Academie voor Muziek en Woord iets minder dan 1.400 leerlingen. Voor de Kunstacademie zijn dit er ongeveer 850. Op de ‘Dag van de Academies’ maak je kennis met het deeltijds kunstonderwijsaanbod in onze regio.


[one_half]


MUZIEK & WOORD 

– 18 en 20 febr. – 19u: toonmomenten
van laatstejaars muziek in de auditiezaal van de academie (of andere locatie: wordt in januari beslist)

 

– do. 21 en vr. 22 febr. in Europahal: Muziekkapel v/d Gidsen

met als solist o.a. David Van Maele, Tieltse klarinettist. Alle praktische en inhoudelijke info & reservatiemodule (verplicht).

 

– za. 23 febr. om 17u in CC Gildhof: voorstelling “Tijd voor kunst
door leerlingen SAMW Tielt. Gratis, wel reserveren (beperkt aantal plaatsen) – zie hieronder. Leerlingen die optreden hoeven niet te reserveren.

TICKETS “TIJD VOOR KUNST”
let wel: dit zijn geen tickets voor concert v/d Gidsen

 

 

–  zo. 24 febr.  in Europahal Tielt: Clarinet Event
met masterclasses, workshops, slotconcert om ca. 17u. 
De klarinetdag wordt georganiseerd voor alle klarinettisten, ongeacht het niveau. Dompel een volledige dag onder in een gemoedelijke sfeer en neem deel aan de workshops, een masterclass en het clarinetchoir. 
Daarnaast zijn er ook handelaars aanwezig en kan je hun standen bezoeken. Schrijf je dus in en maak kennis met de docenten en ontmoet vrienden en collega-klarinettisten. Inschrijven kan van 14 januari tot 11 februari. 
Meer info op site van VLAMO

 

 
[/one_half] [one_half_last]


BEELDENDE KUNSTEN

– ma. 18/02 tot en met za. 16/03: groepstentoonstelling
met werk van volwassen studenten uit de academie op locatie. 

– di. 19/02 tot en met vr. 22/02: open ateliers
Nieuwsgierigen kunnen gratis een bezoek brengen aan de academie en één of meerdere ateliers in werking zien, volgens onderstaand lesschema.

– wo. 20/02 om 20u00: Kunstkwis
Kwisvereniging U-Kwiest en de Stedelijke Kunstacademie organiseren samen een kunstkwis. Niet alleen studenten, maar ook gelegenheidsploegen en liefhebbers van buiten de academie zijn van harte welkom! VOLZET

– za. 23/02 van 08u30 tot 13u00: jungle
de kinderen en jongeren van de academie bouwen op de speelplaats van de Godelieveschool een spectaculaire jungle, met lianen, oerwoudbewoners en waterpartijen. Dit is meteen het startschot voor gestage opbouw van de eindejaarstentoonstelling rond de twee jaarthema’s waarrond gewerkt wordt: ‘jungle’ en ’schaal’. 
Om 12u. trakteren we leerlingen en ouders op een hapje en een drankje.

 

TENTOONSTELLING “En Scene”
Met ‘En Scene’ presenteert de Stedelijke Kunstacademie haar derde groepstentoonstelling van dit schooljaar. Dit keer worden beeldend kunstenaars, theatermakers, performers uitgenodigd wiens beeldend werk erg scenografisch is van aard, al dan niet gemaakt in functie van – of tijdens – een theatervoorstelling of performance. De scene vraagt om invulling van haar perspectief. Dit kan autonoom gebeuren – los van het omvattend gebouw of de omringende plek – of er aan gelieerd zijn. Mag de werkelijkheid van de scene nog verband houden met de werkelijkheid van de toeschouwer?

Met werk van onder andere Louis Vanhaverbeke, Benjamin Verdonck, buren, Atelier Bildraum, Roos van Haaften, Maurice Bogaert en Klaas Rommelaere. 

Data: van 14 februari tot en met 30 maart 2019
Vernissage: 14 februari 2019 om 20u00
Openingsuren: te bezichtigen tijdens de openingsuren van het secretariaat

 

[/one_half_last]