Evenementen


Uit een heel breed en divers aanbod, selecteerden wij een aantal activiteiten waarvan we vermoeden dat ook jij die wel eens interessant zou kunnen vinden. Klik en lees.WORKSHOP & VOORSTELLING • Enkel met inschrijving via www.academietielt.be/evenementen
Met hun workshop Worlds Without We Within You wil Atelier Bildraum een beeldend en audiovisueel avontuur aangaan met leerlingen en leraars van omliggende academies.

Met door de leerlingen gemaakte smartphonefoto’s van eenvoudige zaken uit het leven dat ons dagelijks omringt, bouwen Steve en Charlotte een nieuw universum. Zonder vooringenomen idee – met gemalen koffie, ketchup en andere substanties als werkmateriaal – ontstaat een nieuwe wereld waarin de mens niet langer een plaats heeft. Atelier Bildraum is een meester in het creëren van nieuwe beelden aan de hand van huis-, tuin- en keukengerei. Wie lang genoeg naar de wolken kijkt, zal er immers gebergtes in ontdekken…

De leerlingen Beeldende Kunst & Dramalab worden in deze workshop uitgedaagd om scenografisch aan de slag te gaan. Als echte scenografen ontwerpen we, deze keer met keukenmateriaal en een smartphone. Als scenograaf van een toneelproductie beslis je over alle onderdelen die de scène maken tot wat ze moet zijn en de correcte sfeer van de voorstelling te bewerkstelligen.
Deze workshop kadert binnen de tentoonstelling “EN SCENE” (14 februari – 30 maart 2019). Hierbij nodigen we kunstenaars, theatermakers, performers uit waarvan hun beeldend werk, in functie van scenografie, ook binnen de context van de beeldende kunst kan getoond worden.
Breng zeker mee naar de workshop: 
– smartphone of digitaal fototoestelletje (+nodige kabeltje om over te laden)
– keuken- of badkamermateriaal: gemalen koffie, zout, peper, thee, gedroogde kruiden, muesli, eieren, ketchup, bloem, maïzena, water, olijfolie, aluminiumfolie, plasticfolie, scheerzeep, douchegel, tandpasta, bad-of keukenhanddoeken, een deurmat, lakens, een vuilniszak, petflessen, plasticzakken, kiezelstenen, enzovoort…


TENTOONSTELLING “En Scene”
Met ‘En Scene’ presenteert de Stedelijke Kunstacademie haar derde groepstentoonstelling van dit schooljaar. Dit keer worden beeldend kunstenaars, theatermakers, performers uitgenodigd wiens beeldend werk erg scenografisch is van aard, al dan niet gemaakt in functie van – of tijdens – een theatervoorstelling of performance. De scene vraagt om invulling van haar perspectief. Dit kan autonoom gebeuren – los van het omvattend gebouw of de omringende plek – of er aan gelieerd zijn. Mag de werkelijkheid van de scene nog verband houden met de werkelijkheid van de toeschouwer?

Met werk van onder andere Louis Vanhaverbeke, Benjamin Verdonck, buren, Atelier Bildraum, Roos van Haaften, Maurice Bogaert en Klaas Rommelaere.
Data: van 14 februari tot en met 30 maart 2019
Vernissage: 14 februari 2019 om 20u00
Openingsuren: te bezichtigen tijdens de openingsuren van het secretariaat