Evenementen

 

In het programmaboekje [download hier] vind je een overzicht van alle activiteiten die de kunstacademie organiseert. De belangrijkste krijgen speciale aandacht. Dit overzicht wordt regelmatig bijgewerkt, regelmatig bekijken is dus de boodschap. 

 


Opening Tentoonstelling “ONVOORZIENE OMSTANDIGHEDEN”

Donderdag 22.02.2018 om 19.30u. – gratis
Gastgalerij, Kunstacademie, Lakenmarkt 3, Tielt

Voor deze groepstentoonstelling gingen curator Tuur Delodder en Johan Laethem op zoek naar beeldend kunstenaars van wie het maakproces niet bestaat uit een louter uitvoerende handeling die gedicteerd wordt door een denkproces en een concept, maar die tijdens de (materiële) creatie beïnvloeding, toeval, interactie,de context waarin het werk gemaakt wordt, mee het resultaat laten bepalen.
De expositie toont werk van onder meer Kristof Van Gestel, Johan Gelper, Gerd Ververs, Lauren Grusenmeyer, Frank&Robbert, Hallveig Agustsdottir, Vaast Colson en Catharina Van Eetvelde.


Lezing “DE SCULPTURA” – Philip Van Isacker
Vrijdag 02.03.2018 om 19.30u. – gratis
Atelier beeldhouwkunst, Deinsesteenweg 71, Tielt/Aarsele

Met zijn boek De sculptura: beschouwingen over beeldhouwkunst verwijst Philip Van Isacker naar het standaardwerk van de grote theoreticus Leon Battista Alberti, De pittura, een werk uit 1435, geschreven voor de leek. Zoals Battista een leerboek voor het schilderen schreef (zowel een handboek als een introductie), zo schreef Van Isacker een studieboek voor de hedendaagse amateur en kunstenaar waarin hij de beeldhouwkunst niet zozeer verdedigt maar wel uitlegt.


Workshops “Vormdrukkers” – Kristof Van Gestel
Kunstacademie, Lakenmarkt,
VOORLOPIG VOORBEHOUDEN VOOR LEERLINGEN KUNSTACADEMIE TIELT
> Inschrijven via secretariaat kunstacademie

Kunstenaar Kristof Van Gestel nodigt de leerlingen en studenten van de academie uit om mee te stappen in zijn collectieve teken-, knip- en zeefdrukmethode! Vertrekkende vanuit de tussenruimtes die alledaagse objecten creëren, ontstaan door een systematisch samenspel in verschillende stappen onverwachte en abstracte vormen.
Door aan een van deze stappen mee te doen, ga je vanzelf stilstaan bij begrippen zoals toeval en keuze, eigenheid en gemeenschappelijkheid, actie en re ectie, proces en product en de rol en de betekenis van kunst. De resultaten van de samenwerking worden stelselmatig opgenomen in de tentoonstelling ‘Onvoorziene Omstandigheden’, in de wandelgangen van de academie!

 • 22 februari OPENING
  Knippen met 1 groep tussen 12 en 18 deelnemers van 19:00 tot 20:45u
 • 24 februari ZATERDAG
  Knippen met 2 groepen tussen 12 en 18 deelnemers van 8:30 tot 10:00 en van 10:30 tot 12:00
 • 3 maart ZATERDAG
  Drukken telkens 30 minuten met 4 deelnemers van 8:30 tot 12:00
 • 16 maart VRIJDAG
  Drukken en tekenen met 2 groepen met 4 deelnemers van 17:00 tot 21:00
 • 21 maart WOENSDAG
  Tekenen met 2 groepen van 17:00 tot 19:00 en van 19:00 tot 21:00