Het atelier inter-actiekunst is gericht op het ontwikkelen van autonoom werk. In het atelier sta je tussenin verschillende media en ligt er met een specifieke focus op tijdsgerelateerde media zoals video, audio, beweging.

Je kan vanuit bestaand werk vertrekken om te onderzoeken hoe tijds- gerelateerde media jouw werk ten goede komen, maar evengoed kan je van nul beginnen en vanuit de aangereikte media nieuw werk tot stand laten komen aan de hand van geluid of beeldregistratie.
Gedurende de opleiding komen een aantal basisvaardigheden van video- en geluidsopname en montage aan bod, door deze toe te passen op het eigen werk of aan de hand van open opdrachten als stimuli om tot uitwerkingen te komen. Mogelijke vormen zijn video, installatie, performance, geluidskunst, onderzoek, theater, internet, publieke ruimte,…
Interactie betekent ook wisselwerking. De opleiding legt daarom een belangrijke focus op presentatie: een portfolio maken, tentoonstellen of meewerken aan de opbouw van de exposities van de academie.