POSTS

Uniek saxofoonconcert 15 febr.

Bij dit concert staat de liefde centraal met o.a. Maria en Tonight uit West-side story van Leonard Bernstein en nog veel meer mooie warme melodieën gebracht door een 30 tal saxofonist uit de academies van Aalst, Oudenaarde, Tielt en Roeselare. Dit concert gaat o.m. door in Tielt, Europahal, op zaterdag 15 februari om 18u. – gratis toegang. Deze activiteit kadert in de ‘week van de academies.’ Geen reservatie nodig.

Expo “Gekende Woorden”

De Stedelijke Kunstacademie nodigt u uit bij de opening van de groepstentoonstelling ‘Gekende Woorden’, op vrijdag 7 februari 2020 vanaf 19u00, in de wandelgangen van de academie. Deze keer leggen we de focus op taal en betekenis in de beeldende kunsten: “woorden die in kunstobjecten zijn verwerkt zijn richtinggevend voor dat kunstobject. Ze bepalen in hoofdzaak waar het met dat object naar toe gaat. In die zin functioneren woorden uitermate symboliserend in elke context.” Er zal werk te zien zijn van: Peter Morrens Jo De Smedt Sara Bomans Arpaïs Du Bois Jasper Rigole Bruce Nauman Peter Downsbrough Peter Van Ammel Merlyn Paridaen Anna Lange Bernd Lohaus Lise Harlev Kelly Schacht Ante Timmermans De tentoonstelling loopt van vrijdag 7 februari tot en met zaterdag 4 april 2020, te bezichtigen tijdens de openingsuren van de academie. Tijdens een finissage op vrijdag 3 april 2020 stellen we de catalogus bij de tentoonstelling voor en geeft deelnemend exposant Peter Morrens een performance. (beeld: Peter Morrens, ‘Nazicht’ (detail), 2019. Courtesy KRIEGGallery. Photo: © Stefanie Schaut — bij KRIEG.)

Tip: neem een museumpass

1 pas, meer dan 165 musea Bezoek een jaar lang alle deelnemende Belgische musea. Wanneer je wil en zo vaak je wil, voor maar €50. Vaste museumcollecties Met je museumpas kan je de permanente tentoonstellingen van meer dan 165 musea gratis bezoeken. Tijdelijke expo’s Ook tijdelijke tentoonstellingen kan je met de museumpas gratis of met fikse korting bezoeken. Details over die korting vind je op de pagina van elke expo. De museumpas is een jaar geldig. Het grootste museumabonnement van het land start vanaf je online registratie of je eerste museumbezoek. Zonder registratie of bezoek start deze termijn automatisch 2 maanden na aankoop. Alle deelnemende musea vind je hier › Hoe bestellen en gebruiken? Koop je museumpas online (of in een van de deelnemende musea). We sturen de glimmend nieuwe pas met de post op. Reken op een levertermijn van ong. 7 werkdagen. Registreer je pas online als jouw persoonlijke museumpas. Schrijf daarom ook je naam en geboortedatum op je kaart. Aan de balie van een museum laat je je pas scannen.  Bestel je museumpas › Goed om weten: een museumpas geeft je ook 50% korting op 5 heen-en-terug-treintickets.

Haal het bijzondere uit het alledaagse

Oooh Kunstenaars zijn meesters in verwondering: ze verruimen, vernieuwen of veranderen onze blik op de wereld rondom ons. Oooh roept je op om spanning te zoeken in wat saai lijkt, het bijzondere te halen uit het alledaagse en op zoek te gaan naar uitdaging in de routine. Maak je beeldend werk? Neem dan deel aan deze open call van Kunstwerkt en maak kans op een groepsexpo in Netwerk Aalst, Stichting IJsberg of Z33. Info: www.oooh.be  

750 kinderboeken voor goed doel

In december verzamelden onze leerlingen woord meer dan 750 kinderboeken voor het goede doel. Die komen nu bij kinderen die het thuis wat minder breed hebben. Ze werden als eindejaarscadeautje verdeeld door De Doorgang (St Vincentiusvereniging Tielt). Warme dankjewel aan de gulle gevers.  

A paper / A day – tekenchallenge

A PAPER / A DAY is een tekenchallenge voor iedereen (vanaf 16 jaar) je kan van 1 tot 31 oktober 2019 een tekening posten met #apaperaday19 je hoeft niet elke dag deel te nemen, maar het is wel leuk de tekening is nieuw, je hebt ze de dag zelf getekend je post maximaal 1 tekening per dag zorg dat je profiel op Instagram openbaar is (en dus niet privé), anders zien we je tekening niet zie je je tekening niet op de website verschijnen? Geen paniek, de upload naar de website duurt een half uur elke dag kiest een nieuwe curator zijn of haar favoriete tekening van de dag alles kan / kan, laat je gaan in je dagelijkse gedachten Lees er alles over op www.apaperaday.be

Kunstuitstap Parijs op 26/10

Zaterdag 26 oktober gaan we in Parijs twee tentoonstellingen in le grand palais bezoeken: Toulouse-Lautrec & El Greco. Vertrek: 06.45u. aan De Meibloem, Kasteelstraat 157 Tielt Terug: rond 22u. Kostprijs: 55 euro (bus & tickets) Deelname: mail naar kunstacademie@tielt.be Indien nog niet volzet, krijgt u later een mail met betalingsinfo. https://www.grandpalais.fr/fr

Aperitiefconcerten Tielt

LERARENCONCERT ACADEMIE – Zondag 20 oktober 2019 Met Nele Cornille (viool), Sofie Moors (viool), Lode Vercampt (cello), Dominik Phyfferoen (contrabas) en collega’s: Elsi Spanoghe (sopraan), Lise Cornillie (piano), Joren Elsen (saqueboute, trombone) en Sylvie Marie (woord). LAUREATEN ACADEMIE TIELT I.S.M. LIONS CLUB TIELT – Zondag 8 december 2019 Met Heleen Goeminne (zang) en Lotte Verstaen (zang). CD-VOORSTELLING “A TALE OF REEDS” – Zondag 9 februari 2020 Trio met Bram Nolf (hobo), Luc Loubry (fagot) en Hans Ryckelynck (piano). FINT – Zondag 22 maart 2020 Een kwartet bestaande uit Robin Van Heghe (viool), Dennis Allegaert (accordeon), Isabel Geerardyn (gitaal, laureate academie Tielt) en Hannah Kruithof (contrabas). Ze brengen bekende klassieke meesterwerken, vroege ambient music en tango, tot zelfs folk en traditional.  QUINTYN – Zondag 26 april 2020 Koen Quintyn (toetsen) is leerkracht van de nagelnieuwe klas experimentele muziek. Hij brengt samen met collega’s een mix van elektronische en akoestische muziek. Compositie en improvisatie tasten de grenzen af van klassiek, jazz tot zelfs pop/rock in een techno-jasje. Kaarten voor deze concerten kan je reserveren aan €12 (€5 voor leerlingen van de academie) per voorstelling bij de Stedelijke Academie voor Muziek en Woord Tielt. In de toegangsprijs is de aperitief inbegrepen (uitgezonderd voor het lerarenconcert).  Apéro con fuoco is een initiatief van de Stedelijke Academie voor Muziek en Woord, Theater Malpertuis en cultuurcentrum Gildhof. Met de steun van Rotary Tielt, Piano’s Maene, Stad Tielt en Wijnhuis Vinorama.

Kunst nodig voor kinderbrein

Kinderen al vanaf jonge leeftijd in aanraking brengen met kunst is belangrijk voor hun ontwikkeling. Maar waarom is dat eigenlijk zo? Professor Erik Scherder legt uit hoe het kijken naar kunst precies werkt. Hij is hoogleraar Klinische neuropsychologie aan de Vrije Universiteit te Amsterdam en sinds zijn optredens in De Wereld Draait Door dé beroemdste professor van Nederland.   Lees meer…

Nieuw: Improvisatie in SAMW

Heb je zin om o.l.v. Lode Vercampt je improvisatietalent te ontdekken en te ontwikkelen? Verken met hem de boeiende wereld van de improvisatie waar de grenzen tussen muziekgenres en -stijlen verkend worden en tot je eigen muzikale taal geboetseerd. Neem dan contact op met de directeur. Het vak improvisatie kan eventueel het vak groepsmusiceren of begeleidingspraktijk in de 3° en 4° graad muziek vervangen. Lesdag en lesuur in overleg met de leerkracht te bespreken. Deze cursus wordt georganiseerd wanneer er genoeg interesse is.

Clement Deloof in de muziekprijzen

Op de nationale finale van Vlamo in het Conservatorium Antwerpen op 12 mei werd Clement Deloof derde (brons!) in de superieure afdeling, reeks concertslagwerk, op marimba, met grootste onderscheiding (91%). Clement is lid van de JET Symphonic Band Tielt. Proficiat aan Clement, zijn ouders, JET Symfonic Band en leerkracht Jan Cherlet.