In de 3° graad krijg je 1 lesbeurt per week van 4lesuren. Je kan kiezen uit volgende opties:

BEELDATELIER
vakken: beeldatelier
in Tielt en Ingelmunster

In het beeldatelier, voor jongeren vanaf 12 tot en met 17 jaar, ga je vanuit jouw eigen leefwereld op ontdekkingstocht in de brede wereld om je heen.
Onderweg vul je jouw rugzak via boeiende opdrachten met verschillende beeldende disciplines: tekenen, schilderen, grafische technieken, fotografie, ruimtelijk werk en gebruik van diverse materialen. Ook de kunststromingen van nu en culturele achtergronden uit het verleden leiden jou gaandeweg naar verrassende ontdekkingen…

Je wordt daarbij begeleid door professionele kunstenaars, die je via duidelijke opdrachten en voldoende uitdagingen een beeldend onderzoek laten voeren, waarbij niet zozeer het resultaat telt, maar vooral de persoonlijke tocht. Aan het voorlopige einde van deze reis ontdek je een eigen beeldende blik op de wereld.

Een eindpunt is het weliswaar niet, want deze bijzondere ervaring zal zeker naar nog meer smaken!

 


ARCHITECTUURATELIER
vakken: architectuuratelier (kan optioneel ook aangevuld worden met waarnemingstekenen en/of wetenschappelijk tekenen)
In Tielt

In het architectuuratelier, voor jongeren vanaf 12 tot en met 17 jaar, leer je gebouwen tekenen en ontwerpen, pleinen en wegen bedenken, maquettes maken van ruimtelijke constructies, digitale beeldtechnieken gebruiken, perspectieven lezen, architectuurfoto’s maken, 3D-animaties monteren en vooral jouw eigen ruimtelijke talenten ontdekken.

Voor deze opleiding is geen voorkennis vereist en je kan op elke leeftijd tussen de 12 en 17 jaar instappen. Professionele vormgevers en architecten binnen het lerarenkorps van de academie begeleiden zowel jongeren die graag ruimtelijke vormen opbouwen en digitaal ontwerpen, als studenten met ambities om zich later in het hoger onderwijs tot architect te vormen. Deze studie geldt daarbij alvast als een bijzonder grondige voorbereiding!

Vanaf het schooljaar 2018-2019 beschikt de academie ook over een professionele lasersnijder; een instrument met oneindig veel mogelijkheden, waarmee ook jij aan de slag kan gaan!


STRIPATELIER
vak: beeldverhaalatelier
in Tielt en Ingelmunster

In het stripatelier, voor jongeren vanaf 12 tot en met 17 jaar en volwassenen, maak je kennis met de de filmische beeldtaal van het stripverhaal, het prentenboek, de graphic novel en de wereld van lay-out en grafische vormgeving. Vanuit jouw ongebreidelde fantasie leer je verhalen uitwerken, storyboards ontwikkelen, jouw eigen helden en onwaarschijnlijke avonturen bedenken, teken- en inkleurtechnieken op zowel papier als digitale media (tablet en computer) onderzoeken, jouw tekeningen digitaliseren en bewerken met professionele grafische software… Kortom, een eindeloos boeiende ontdekkingstocht in de wereld van het beeldverhaal.

Je wordt daarbij begeleid door een professionele striptekenaar, die je vanuit zijn grote rijke praktijkervaring de rijkdom van het beeldverhaal in al zijn vormen leert kennen en jou via een individuele begeleiding tot een persoonlijke beeldtaal brengt.


DIGITAAL BEELDATELIER
vak: audiovisueel atelier
in Tielt

In het animatieatelier, voor jongeren vanaf 12 jaar tot en met 17 jaar, krijg je een groot aantal vaardigheden in functie van de vierde dimensie: tijd.

Stapsgewijs onderzoek je de creatie van een bewegend of een geanimeerd beeld aan de hand van de stop-motion techniek en professionele animatie-software zoals DragonFrame (waarmee animatiefilms zoals bijvoorbeeld Frankenweenie van Tim Burton opgenomen worden). Ook ontdek je de nieuwste animatie-apps voor tablet en grafische computerprogramma’s, zoals After Effects en Premiere.

Naast een grondige technische basiskennis leer je ook belangrijke cinematografische aspecten kennen zoals timing, belichting, montage, ritme, klank, camerabeweging, enzovoort. Er is geen voorkennis vereist; iedereen start van nul. Een eigen computer of tablet meebrengen is zeker geen must: professionele apparatuur en software zijn voor jou beschikbaar in het atelier.

Met de juiste finesse en timing breng je niet alleen de toeschouwer in vervoering, maar ook de fantast in jezelf!