De sculptuur wordt gekenmerkt door traagheid. Zodoende wordt jouw zoektocht in het atelier beeldhouwkunst gevoerd op het ritme van mens en medium. Je leert gaandeweg en door langdurige oefening denken en voelen in het hier en nu.

De materialen zijn weerbarstig. Via oefening, technische opdrachten en workshops krijg je de noodzakelijke beheersing van de vaardigheden en technieken aangeleerd. Door grondige studie en onderzoek bouw je kennis op van de vormgevingsprincipes en de beeldende middelen van de beeldhouwkunst. Daarnaast verwerf je ook belangrijke inzichten en voorbeelden uit de kunstgeschiedenis en leer je jouw eigen werk daartoe verhouden.
Met al deze middellen kan je langzamerhand artistieke inhouden gaan weergeven. Als beeldhouwer creëer je tenslotte vanuit jezelf en maak je doorheen de opleiding een artistieke creatieproces door. De leerkracht ondersteunt je daarbij, vanuit de eigen praktijkervaring en door een permanente bevraging van jouw eigen drijfveren, emoties en inzichten. Je ontwikkelt zo een liefde voor de uitdrukkingskracht van beeldhouwkunst en je leert je met je volle bewustzijn te verhouden tot de wereld en het heden.

Wanneer
Op donderdag en vrijdag van 18.00u. tot 21.30u.
Waar
opgelet: Het atelier is gelegen langs de Deinsesteenweg 71 (bij aanhangwagens Weimar en net voor kantoormeubilair INOFEC komende uit richting Tielt).

Leerkracht
Berthold Vandenbussche