In de opleiding architectuurkunst onderzoek je de kunst van de ruimte: het ontwerp van die ruimte, het object in die ruimte en wat in die ruimte beweegt. Wat is de impact van een ruimte op haar gebruiker? Heeft dit te maken met de vorm, de materialen, het licht, de kleur, de klank of het comfort? Is het object in die ruimte functioneel of kunst? Is het licht in die ruimte hemels of zakelijk? Is de ruimte een kledingstuk of een toestel? Wordt de ruimte gebruikt of moeten wij ze ondergaan?
De eerste jaren van de opleiding krijg je een aantal opdrachten waarin aspecten zoals vorm, functionaliteit, symboliek en materiaal aan bod komen. Je leert hoe je een onderzoek start, hoe je je eigen ideeën tot uitdrukking brengt en zo tot een ontwerp of een concept komt.
De leerkracht brengt je de taal van de architectuur bij, leert je omgaan met vorm, licht, textuur, de tekening, fotografie en perspectief. Gaandeweg begeleidt hij jou bij het vinden van jouw eigen creatieve vrijheid.
Er is geen voorkennis nodig, enkel een grote voorliefde voor het architecturale. Er is bij aanvang ook geen apparatuur nodig: je schaft je geleidelijk aan de middelen aan die het best bij jouw beeldende zoektocht passen: middelen voor fotografie, visualisatie, tekenen, modelbouw, grafiek, geometrie, beweging, sculptuur, materiaalverwerking, constructie, precisie, meting, sterkte,…

Wanneer
Op dinsdag en donderdag, telkens van 18u. tot 21.30u.
Waar
Lakenmarkt 3 te Tielt
Leraar
Johan Laethem