In de fotokunst gaan creativiteit, technische kennis en vaardigheden hand in hand. Ontbreekt één van die aspecten, dan zullen goede foto’s altijd toevalstreffers blijven. Zowel deze creatieve als de technische factoren komen aan bod in de opleiding. Je ontwikkelt een creatief vermogen om persoonlijke ervaringen op authentieke wijze inhoudelijk en vormelijk uit te drukken.

Het atelier is een laboratorium dat sterk gericht is op de creatieve en communicatieve kant van fotografie, een plek waar je inzicht verwerft in begrippen als standpunt, scherptediepte, onscherp, contrast, perspectief, lichtval, grijswaarden, kleuren, warm en koud. Het is ook een plek waar je kennis verwerft rond opnametechnieken, RAW-verwerking, digitale beeldverwerking met Adobe Photoshop, kleurbeheer en kwaliteitsbewust afdrukken.
De leerkracht houdt steeds rekening met jouw talenten en ambities, en werkt vanuit een individuele begeleiding. Korte oefeningen worden afgewisseld met langere opdrachten. Er wordt in de opleiding ook veel tijd voorzien om foto’s te bekijken en in klasverband diverse tentoonstellingen te bezoeken. Op die manier leer je een fotografische taal aan, die zowel suggestief als inspirerend is, met beelden die een ziel in zich dragen. Een zoektocht naar onszelf en naar hoe we ons tegenover de wereld verhouden.

Wanneer Op dindag van 18 tot 21.30u. en donderdag van 18 tot 21.30u. (twee lesbeurten per week kiezen)

Waar Lakenmarkt 3 te Tielt

Leraar: Tom De Visscher