Deze optie staat tussenin alle andere ateliers. Je formuleert een persoonlijk project waaruit blijkt dat je op minimum twee ateliers uit het opleidingsaanbod beroep doet voor de realisatie ervan. Dit wil ook zeggen dat er per cursist een lessenrooster op maat gemaakt zal worden. De atelier ateliers staan in voor de praktijkbegeleiding en een mentor staat je bij als artistiek/logistiek begeleider.
Bij aanvang van de lessenreeks ondersteunt de mentor jou bij het formuleren van het persoonlijk project: aan de hand van kritische bevraging, individueel overleg en groepsgesprekken wordt het project afgelijnd. Op basis van dat projectvoorstel wordt een traject geadviseerd.
Het project krijgt vorm in de toegewezen ateliers, onder begeleiding van de betreffende atelierdocenten. De beeldende uitkomst is altijd een versmelting van het aandeel uit die ateliers. Zo moet een combinatie van bijvoorbeeld schilderkunst en tekenkunst of grafiek en keramiek steeds leiden tot een nieuw geheel van verbonden media. Te allen tijde wordt dit persoonlijk project in een groter geheel geplaatst, zijnde dat van het eigen artistiek oeuvre en de (hedendaagse) kunstgeschiedenis.
Heb je al eerder een opleiding gevolgd of start je van nul? Kom de mogelijkheden bekijken en bespreken met de mentoren!
Waar? Lakenmarkt 3, Tielt
Wanneer? Individueel lesrooster
Leraars: Tuur Delodder