Basistarieven per domein (muziek, woord, beeldende kunst)

> Bij inschrijving voor een tweede domein (domeinen zijn: muziek, woord, beeldende kunsten) geldt het verminderd tarief (enkel voor wie jonger is dan 18)

> Wie inschrijft in de academie voor muziek en woord betaalt 8 euro extra als deelname in de kosten voor auteursrechten.

Leeftijd op 31/12/2021 Basistarief Verminderd tarief
Jongeren 6-17 jaar 69 euro 45 euro
Volwassenen 18-24 jaar 135 euro niet van toepassing
Volwassenen 25+ jaar 320 euro 135 euro

Download aanvraagformulier korting voor academie muziek en woord
Download aanvraagformulier korting voor kunstacademie (beeldende kunsten)

Alle aanvragen dienen binnen te zijn tegen uiterlijk 1 oktober. De terugbetalingen gebeuren vanaf 15 oktober – 1 november. Dit zijn de belangrijkste categorieën die in aanmerking kunnen komen voor toekenning van kortingen op het inschrijvingsgeld:

> Waar vind ik het attest om een vermindering wegens werkloosheid aan te vragen van mijn inschrijvingsgeld? Ga naar de site van de VDAB.  Log in op Mijn loopbaan en klik onderaan op de link ‘Inschrijvingsgeld kunstonderwijs’. Kom je in aanmerking voor een vermindering, dan kan je het attest downloaden en printen. Kom je in aanmerking voor een vermindering, maar kan je het attest niet downloaden via Mijn loopbaan? Bel naar het gratis nummer 0800 30 700 (elke werkdag van 8 tot 19 uur).

> Een attest van gezinssamenstelling kan je meestal handig online afhalen op het e-loket van je gemeente.