De aperitiefconcerten van Apéro con fuoco zijn ondertussen een gevestigde waarde bij Theater Malpertuis. Het is een platform voor zowel veelbelovende musici als talent van eigen bodem. Apéro con fuoco gaat telkens door op zondagvoormiddag om 11u met een aperitiefje erbij.

POGRAMMA

JEDUTUN
Zondag 25 oktober 2020
In cc Gildhof
Jedutun is een kwartet bestaande uit Karla Savat (dwarsfluit), Veerle Devos (viool), Annemie Vercauteren (altviool) en Chantal Suys (cello). Deze 4 dames brengen een programma van barok tot hedendaags.

FINT
Zondag 15 november 2020
In cc Gildhof
Fint is een kwartet bestaande uit Robin Van Heghe (viool), Dennis Allegaert (accordeon), Isabel Geerardyn (gitaar, laureate academie Tielt) en Hannah Kruithof (contrabas). Ze brengen bekende klassieke meesterwerken, vroege ambient music en tango, tot zelfs folk en traditional.

CLARICROSS
zo 6 december 2020
In Theater Malpertuis
Claricross is een project van klarinettist Henk Soenen. Hij is leraar aan de Tieltse academie net als Dominik Phyfferoen, contrabassist van een begeleidend jazzcombo dat verder bestaat uit Brecht Degryse (piano) en Piet Deblock (drums). Zij brengen muziek van Willy Soenen die door zoon Henk voor deze kwartetbezetting werd bewerkt. Het wordt een avontuurlijke kennismaking met muziek van deze ere-directeur van de Tieltse academie, in een cross-over tussen klassiek en jazz.
Met o.a. Henk Soenen, klarinet en Dominik Phyfferoen, contrabas

LAUREATEN ACADEMIE
Zondag 7 februari 2021
In cc Gildhof
Ellen Vanneste & Simon Vandenbroecke.
(i.s.m. Lions Club Tielt)

LERARENCONCERT ACADEMIE
Zondag 14 maart 2021
In Theater Malpertuis
Lerarenconcert academie “50 jaar woord’.

QUINTYN
Zondag 25 april 2021
In cc Gildhof
Koen Quintyn (toetsen) is lerkracht van nagelnieuwe klas experimentele muziek. Hij brengt samen met collega’s een mix van elektronische en akoestische muziek. Compositie en improvisatie tasten de grenzen af van klassiek, jazz tot zelfs pop/rock in een techno-jasje.
Kaarten voor deze concerten kan je reserveren aan €12 (€5 voor leerlingen van de academie) per voorstelling bij de Stedelijke Academie voor Muziek en Woord Tielt – 051 42 82 70. In de toegangsprijs is de aperitief inbegrepen (uitgezonderd voor het lerarenconcert).

Apéro con fuoco is een initiatief van de Stedelijke Academie voor Muziek en Woord, Theater Malpertuis en cultuurcentrum Gildhof. Met de steun van Rotary Tielt, Piano’s Maene en Stad Tielt.